Nyhet

Lordstown

Lordstown Motors bekräftar planer att påbörja produktion av eldriven pickup

Startupbolaget Lordstown Motors har bekräftat planerna på att påbörja produktionen av sin nya eldrivna pickup under det innevarande kvartalet, enligt CNBC. De första leveranserna beräknas ske i slutet av året.

Bolagets vd Edward Hightower uppger samtidigt att företaget förväntas producera cirka 500 fordon till början av nästa år, en långsam takt enligt olika industristandarder. Anledningen förklaras vara brist på kapital, vilket Lordstown nu är ute efter att ta in.

Enligt företaget behövs ytterligare finansiering om mellan 50 och 75 miljoner dollar, motsvarande mellan cirka 500-750 miljoner kronor, för att kunna producera nämnt antal enheter. Dock är siffran lägre än de 150 miljoner dollar man tidigare prognosticerat för. Kroll flaggar för att behovet kan komma att öka under 2023.

Lordstown redovisade under torsdagen en rörelsevinst om 61,3 miljoner dollar för det andra kvartalet, trots att man ännu inte sålt några fordon. Orsaken är en vinst från försäljningen av en fabrik i delstaten Ohio i USA, skriver nyhetskanalen.

Aktien rusar omkring 25 procent i USA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt