Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lucid

Lucid Groups erbjuder rabatt på 7 500 dollar för vissa modeller

Elbilstillverkaren Lucid Group sade på torsdagen att köpare av vissa versioner av den eldrivna lyxsedanen Air kommer att vara berättigade till en "kredit" på 7 500 dollar, skriver CNBC.

Beloppet kommer dock att betalas av Lucid, inte av den amerikanska regeringen.

Lucid sade att kunder som köper Air Touring- och Air Grand Touring-modellerna i "vissa konfigurationer" före den 31 mars kommer att vara berättigade till 7 500 dollar i rabatt.

Den nya varianten av rabattering följer på prissänkningar från rivalerna Tesla och Ford. Båda sänkte priserna för att fler av deras elbilar ska kunna omfattas av nya federala skattekrediter, som är tillgängliga för vissa amerikanska elbilar under 55 000 dollar och för elbilar och SUV:er under 80 000 dollar.

Lucids verkliga motivation kan vara att rensa ut lager, skriver CNBC. På torsdagsmorgonen fanns på företagets webbplats 15 Air Grand Tourings och sju Air Tourings tillgängliga för omedelbar leverans.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Lucid Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lucid Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt