Nyhet

Lucid

Lucid Motor faller i förhandeln - missade förväntningarna och kapar produktionsprognosen

Biltillverkaren Lucid Motor faller med över 13 procent i förhandeln i USA. Bolagets rapport som släpptes under onsdagskvällen missade analytikernas förväntningar, samtidigt som produktionsprognosen för 2022 återigen sänks.

Omsättningen steg till 97,3 miljoner dollar (0,17). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 147,5.

Justerat ebitda-resultat uppgick till -414,1 miljoner dollar (-218,1), väntat -410,7.

Under perioden levererade bolaget 679 fordon. För modellen Lucid Air ska man ha fått in 37 000 reservationer.

Samtidigt sänker Lucid sin produktionsprognos. Bolaget förväntar sig att producera mellan 6 000 och 7 000 bilar under 2022, vilket är en justering från prognosen i februari på mellan 12 000 och 14 000 bilar.

Lucid Group, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning97,3147,5-34,0%0,17
EBITDA, justerat-414,1-410,7-218,1
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0078B67-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lucid Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lucid Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt