Lucid siktar på elbilsfabrik i Saudiarabien till 2025 eller 2026

Nyhet

Lucid

Lucid siktar på elbilsfabrik i Saudiarabien till 2025 eller 2026

Biltillverkaren Lucid planerar att bygga en fabrik i Saudiarabien till 2025 eller 2026 och förhandlar nu om detaljer. Det säger styrelseordförande Andrew Liveris till Bloomberg TV.

"Nu när vi framgångsrikt producerar och säljer bilar i USA riktar vi vår uppmärksamhet mot fabriken här", sade han i samband med en konferens i Riyadh.

Enligt uppgifter till Bloomberg har Lucid fört samtal med Saudiarabiens förmögenhetsfond för att bygga en elbilsanläggning potentiellt nära staden Jeddah vid Röda havet. Den saudiska fonden är Lucids största aktieägare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lucid Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lucid Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev