Nyhet

Lyft

Lyft skär ned på nyanställningar

Taxiapptjänsterna Lyft och Uber har drabbats hårt under den ekonomiska nedgången. Lyft uppges nu skära ned på nyanställningar vilket Uber också aviserade tidigare i maj. Det rapporterar Wall Street Journal.

"Med tanke på den långsammare återhämtningen än väntat och behovet av att påskynda hävstången i verksamheten har vi fattat det svåra men viktiga beslutet att avsevärt minska antalet nyanställda i USA", skriver Lyfts vd John Zimmer i ett meddelande till personalen.

Inga uppsägningar är planerade, de kommer dock inte anställa nya personer till de många öppna rollerna i Lyft. Istället ska de fokusera på kritiska roller som fokuserar på kärnverksamheten.

Lyft har drabbats hårt och tappat mer än 60 procent av sitt värde sedan början av 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt