Maha Energy säljer sin verksamhet i Brasilien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Maha Energy säljer sin verksamhet i Brasilien

Oljebolaget Maha Energy säljer sin verksamhet i Brasilien, Maha Brazil, till inhemska
Petrorecôncavo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Överlåtelseavtalet för försäljning av hela Mahas andel i sitt brasilianska dotterbolag undertecknades den 27 december. Försäljningens genomförande är villkorad av sedvanliga förbehålls, inklusive godkännande av den brasilianska konkurrensmyndigheten.

Den totala köpeskillingen kan totalt uppgå till 174,1 miljoner dollar, bestående av köpeskilling om 138 miljoner dollar, med förbehåll för vissa specifika justeringar och som ska betalas i två omgångar, dels 82,8 miljoner dollar vid tillträdesdagen och dels 55,2 miljoner dollar sex månader efter tillträdesdagen, samt ytterligare 36,1 miljoner dollar baserat på vissa villkor fastställda av Maha och Petrorecôncavo, beroende på tillämplig tilläggsköpeskillingsstruktur.

- Denna avyttring är ett viktigt steg inom bolagets nya strategiska positionering, med kontinuerligt fokus på att skapa värde för aktieägarna. Denna transaktion kommer att förbättra Mahas balansräkning ochgöra det möjligt för företaget att sträva efter positiva möjligheter inom O&G-området vid attraktiva ingångsmultiplar, med inriktning på starkare kassaflödesströmmar och vinster, kommenterar Mahas vd Paulo Thiago Mendonça.

Transaktionen, tillsammans med det eventuella DBO-samgåendet och den nyligen genomförda riktade nyemissionen, kommer att ge den likviditet som krävs för att fullfölja bolagets nuvarande investeringsplan och nya strategiska positionering med en förbättrad kapitalstruktur.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt