Nyhet

Mangold

Mangold inleder bevakning av Resqunit med köprekommendation, ser uppsida på 90 procent

Mangold inleder bevakning av havsteknikbolaget Resqunit med rekommendationen köp och ett motiverat värde på 9,80 kronor under ett basscenario. Det motsvarar en uppsida på cirka 90 procent, enligt en uppdragsanalys.

Resqunit säljer ”flotation buoys” som bidrar till att minska förlusten av fiskeredskap till havs. Ett stort problem är den ökade mängden plast i haven. Detta kan komma att gynna Resqunits produkter sett till att det håller på att implementeras regleringar kring plast i haven, enligt Mangold.

”Marknaden för maritim big data växer i en hög takt och väntas bidra till ökad försäljning av bolagets sensorer när de kommersialiseras. Bolaget får exponering av sina produkter i programmen vilket väntas bidra till ett stärkt varumärke och i förlängningen ökad försäljning”, skriver Mangold.

Den satta riktkursen kan enligt analyshuset realiseras genom en ökad försäljning, att Resqunit lyckas kommersialisera sina Aquaris X-sensorer samt når lönsamhet 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Resqunit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Resqunit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt