Nyhet

Mangold

Mangold inleder bevakning på Genetic Analysis - ser motiverat värde om 7,00 norska kronor

Mangold initierar bevakning på norska diagnostikbolaget Genetic Analysis och sätter ett motiverat värde om 7,00 norska kronor i ett basscenario. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Bolaget står inför kommersialisering av sin plattform GA-Map, vilken gör det möjligt att diagnostisera och analysera tarmfloran. Mangold spår att det framförallt finns en "betydande" marknadspotential kopplad till sjukdomar inom IBS och IBD. Analyshuset estimerar att bolaget kan växa med 63 procent i snitt per år under perioden 2021-2027, bli lönsamma från 2023, samt nå 100 miljoner kronor i intäkter från 2025.

Mangold ser även flera triggers i aktien. "Bolagets försäljning kan ta fart på den nordamerikanska och europeiska marknaden. Intresset är stort från USA där forskning och antalet kliniska studier inom mikrobiota har ökat kraftigt. Ett flertal samarbeten kan i tillägg falla väl ut", skriver analyshuset.

Igår stängde aktien på 3,43 norska kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt