Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mats

Mats Gabrielssons B.O. Intressenter flaggar upp i Eniro (uppdatering)

(Mer information i hela nyheten)

B.O. Intressenter har ökat kraftigt i sökbolaget Eniro och äger nu nästan 128 miljoner preferensaktier av serie A och 35 645 preferensaktier av serie B. Det motsvarar 18,7 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande.

I ett första flaggningsmeddelande framgår att B.O. Intressenter sitter på 57 miljoner aktier efter en koncernintern transaktion där motsvarande antal aktier överförts av Mindfinance. Därefter har B.O. Intressenter ökat från 57 till cirka 128 miljoner aktier.

B.O. Intressenter ägs av Mats Gabrielsson Invest och även Mindfinance är kopplat till affärsmannen.

"Efter en mycket bra rapport som påvisar fortsatt tillväxt är det självklart för oss som ägare att öka vårt innehav i Eniro. Eniro når en viktig milstolpe när man visar att man för första gången på ett decennium kan påvisa organisk tillväxt. Innehavet läggs in i vårt dotterbolag där delägda kärninvesteringar och långsiktiga innehav ligger", säger Mats Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att man kommer att vara både aktiva och engagerade ägare.

"Med en ny handlingskraftig och kompetent ledning i bolaget som leds av Hosni och Alexander, har man en kompatibilitet och excellens som säkerställer framgång i den industri som bolaget verkar i. Jag är övertygad om att bolaget har alla förutsättningar att bli den framgångssaga jag förväntar mig."

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Eniro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Eniro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt