Nyhet

Mediepartnerskap

Mediepartnerskap fortsatt viktiga för Better Collective

Trots att avtalet med NJ.com inte fortsatte har affiliate- och bettingbolaget Better Collective inte legat på latsidan under året. Flera avtal har skrivits med amerikanska aktörer, och bolaget når för tillfället över 120 miljoner läsare i landet.

Häromdagen presenterade sektorkollegan Catena Media ett nytt avtal med det amerikanska mediebolaget Advance Local, som innebär att man tar över ansvaret för spelinnehållet på sajten NJ.com från den danska konkurrenten Better Collective.

2019 skrev Better Collective avtal med NJ.com I ett mejl till Finwire skriver Better Collective att avtalet löpte ut i juni och att det inte förlängdes.

“När Better Collective tillkännagav sitt första partnerskap var vi också pionjärer på området och vi kommer att fortsätta att söka nya partnerskap framöver. Vi är samtidigt stolta över att se andra aktörer följa vår strategi och detta skapar naturligtvis en naturlig konkurrens. Det är därför ingen överraskning för oss att NJ.com beslutade att försöka med en ny partner”, skriver bolagets kommunikationschef Ulrick Marschall till Finwire.

Samma dag som Advance Locals avtal med Catena Media presenterades skickade Better Collective ut ett eget pressmeddelande om att man ingått ett samarbete med den amerikanska dagstidningen Chicago Tribune. Under året har Better Collective även skrivit avtal med tidningarna New York Post och Philadelphia Inquirer. Sedan tidigare har man även avtal med den brittiska tidningen The Daily Telegraph.

“Mediepartnerskap kommer att fortsätta att vara en viktig del av vår strategi. För närvarande når vi mer än 120 miljoner läsare genom vårt amerikanska mediepartnerskap och vi för en ständig dialog med relevanta partners”, skriver Marschall.

Mediepartnerskap redovisas under segmentet Publishing i bolagets rapporter. Under det första kvartalet 2022 stod det för en omsättning runt 48,4 miljoner euro, vilket var 64 procent av bolagets totala omsättning på 64,8 miljoner euro.

Better Collective kommer med sin kvartalsrapport den 23 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Better Collective

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Better Collective

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt