Meds Apotek säkrar 40 miljoner kronor i bankkredit - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Meds Apotek säkrar 40 miljoner kronor i bankkredit - Di

Meds

Apoteksbolaget Meds har säkrat en kredit på 40 miljoner kronor med "attraktiva" villkor från en icke namngiven storbank. Det framgår av ett hemligt brev till aktieägarna som Dagens industri tagit del av.

Likt många andra snabbväxande teknikföretag dras Meds med stora förluster. Bolaget var nyligen på väg till börsen men avbröt processen med hänvisning till "rådande marknadsförutsättningar".

Utöver informationen kring krediten passar vd Björn Thorgren på att kritisera konkurrenten Apoteas vd Pär Svärdson. Anledningen är att den senare antytt att konkurrenter såsom Meds "fuskar" genom att växa med förlust. Thorgren skriver att det inte finns någon sådan regel såvitt han vet, och skickar sedan en känga tillbaka.

”Konkurrenten i fråga tappar marknadsandelar, både under 2021 och hittills i år. Man förlorar andelar inte Inte bara till Meds utan till alla på marknaden. Om de ska nå sina egna uttalade mål om att växa med 400 procent och bli nummer ett inom fem år behöver de göra betydligt mer än vad de gör i dag. Att prata illa om Meds hjälper inte”, skriver Thorgren i det hemliga brevet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apotea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt