Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz utfärdar grön obligation i Kina

Mercedes-Benz Group har som första biltillverkare utfärdat en så kallad grön panda-obligation i Kina på 500 miljoner yuan, motsvarande 726 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Obligationen blev övertecknad 3,1 gånger. Den löper i två år med en årlig kupongränta på 2,9 procent. Detta är Mercedes-Benz första gröna obligation utanför Europa.

Obligationslikviden ska gå till dotterbolaget Mercedes-Benz Leasing som är lokaliserade i Kina. De kommer att använda pengarna till att finansiera nya leasingkontrakt med kunder inom batteridrivna elbilar.

https://group-media.mercedes-benz.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=54634360&viewType=list

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt