Mercedes-Benz utfärdar grön obligation i Kina
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mercedes-Benz utfärdar grön obligation i Kina

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Group har som första biltillverkare utfärdat en så kallad grön panda-obligation i Kina på 500 miljoner yuan, motsvarande 726 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Obligationen blev övertecknad 3,1 gånger. Den löper i två år med en årlig kupongränta på 2,9 procent. Detta är Mercedes-Benz första gröna obligation utanför Europa.

Obligationslikviden ska gå till dotterbolaget Mercedes-Benz Leasing som är lokaliserade i Kina. De kommer att använda pengarna till att finansiera nya leasingkontrakt med kunder inom batteridrivna elbilar.

https://group-media.mercedes-benz.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?oid=54634360&viewType=list

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.