Nyhet

Mestro

Mestro rapporterar ökad förlust i linje med tillväxtplan

Mjukvarubolaget Mestro redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt steg även rörelseförlusten under perioden, vilket är i linje med plan enligt vd Gustav Stenbeck.

Omsättningen steg till 5,5 miljoner kronor (4,4).

Nyförsäljningen ökade till 3,7 miljoner kronor (1,2), medan CARR var 21,1 miljoner kronor vid utgången av perioden, vilket är en ökning med 24 procent från samma period i fjol.

Rörelseresultatet blev -4,2 miljoner kronor (-2,3).

"Bolaget har investerat i att accelerera tillväxten på befintliga och nytillkomna marknader och förlusten ligger i linje med den plan vi lagt för bolagets fortsatta expansion", kommenterar Gustav Stenbeck.

Resultatet före skatt var -4,3 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet efter skatt blev -4,3 miljoner kronor (-2,3), och per aktie -0,48 kronor (-0,34).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,4 miljoner kronor (-1,7).

Likvida medel uppgick till 31,8 miljoner kronor (4,3).

Mestro, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning5,54,425,0%
Rörelseresultat-4,2-2,3
Resultat före skatt-4,3-2,3
Nettoresultat-4,3-2,3
Resultat per aktie, kronor-0,48-0,34
Kassaflöde från löpande verksamhet0,4-1,7
Likvida medel31,84,3639,5%


http://media.finwire.com/media/FWS00744C4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mestro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mestro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt