MGM Resorts har erhållit 96 procents acceptans för förvärvet av Leovegas (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MGM Resorts har erhållit 96 procents acceptans för förvärvet av Leovegas (uppdatering)

MGM

(Uppdateringen gäller beslut från Leovegas styrelse om att avnotera bolaget)

Kasinooperatören MGM Resorts har erhållit acceptans för sitt förvärv av Leovegas från 96 procent av aktieägarna, enligt ett pressmeddelande.

"Slutförandet av den här transaktionen är en viktig milstolpe för MGM Resorts, eftersom vi fortsätter att följa vår strategi att öka vår närvaro inom onlinespel över hela världen", säger MGM Resorts vd Bill Hornbuckle.

"Vi ser fram emot att välkomna Leovegas-teamet och är glada att börja arbeta med dem för att växa vår globala digitala spelverksamhet och maximera den fulla potentialen i vår omnikanalstrategi", fortsätter han.

Budet var värt 61 kronor per aktie.

I ett eget pressmeddelande meddelar Leovegas styrelse att man valt att ansöka om avnotering från börsen på grund av att MGM Resorts nu äger mer än 90 procent av aktierna i bolaget. Man har även beslutat om att kalla till en extra bolagsstämma den 27 september.

"Mot bakgrund av det ovanstående, och i enlighet med önskemål från MGM, har styrelsen för Leovegas beslutat att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel i Leovegas aktier på Nasdaq Stockholm kommer att meddelas så snart Leovegas erhållit besked därom från Nasdaq Stockholm", skriver bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.