Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsoft

Microsoft vidtar åtgärder för att minska Amazons dominans inom molntjänstområdet - WSJ

Amerikanska mjukvarujätten Microsoft har den senaste tiden samlat flera stora molnoperatörer i USA i ett försök att få den amerikanska regeringen att använda sig av fler än en molntjänst vid större statliga projekt. Aktionen ses som ett sätt att försöka närma sig branschledande Amazon, skriver Wall Street Journal och hänvisar till personer med insyn i frågan.

Bland bolagen som har blivit kontaktade för att bilda alliansen finns Alphabet, Oracle, VMware och Dell.

Förra året valde den nationella säkerhetsmyndigheten i USA, NSA, att endast anlita Amazon för ett molnprojekt som uppskattningsvis är värt omkring tio miljarder dollar de kommande tio åren.

Pentagon däremot använder sig av flera leverantörer i ett projekt förra året. Det vill nu Microsoft att de amerikanska myndigheterna ska fortsätta med. För bolaget är molnverksamheten en avgörande faktor för intäkterna, då verksamheten står för ungefär hälften av dess totala försäljning.

Amazon har kommenterat lobbysamarbetet och kallar det för en "egennyttig kampanj som skulle kunna leda till att kunderna tvingas använda sämre teknik".

"Kunder inom den offentliga sektorn bör ha frihet och flexibilitet att bestämma hur de ska få säkra, tillförlitliga och kostnadseffektiva molntjänster och programvara - från den eller de leverantörer som de väljer - utan krav eller orättvisa begränsningar för programvarulicenser", uppger en talesman för företaget.

E-handelsjätten Amazon hade i fjol en andel om 47 procent av alla beställningar kring molntjänster från den offentliga sektorn i USA och Kanada. Samma siffra för Microsoft låg på cirka 28 procent, enligt undersökningsföretaget Gartner.

https://www.wsj.com/articles/microsoft-asks-google-oracle-to-help-crimp-amazons-u-s-government-cloud-leadership-11658926801

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.