Microsoft vidtar åtgärder för att minska Amazons dominans inom molntjänstområdet - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsoft vidtar åtgärder för att minska Amazons dominans inom molntjänstområdet - WSJ

Microsoft

Amerikanska mjukvarujätten Microsoft har den senaste tiden samlat flera stora molnoperatörer i USA i ett försök att få den amerikanska regeringen att använda sig av fler än en molntjänst vid större statliga projekt. Aktionen ses som ett sätt att försöka närma sig branschledande Amazon, skriver Wall Street Journal och hänvisar till personer med insyn i frågan.

Bland bolagen som har blivit kontaktade för att bilda alliansen finns Alphabet, Oracle, VMware och Dell.

Förra året valde den nationella säkerhetsmyndigheten i USA, NSA, att endast anlita Amazon för ett molnprojekt som uppskattningsvis är värt omkring tio miljarder dollar de kommande tio åren.

Pentagon däremot använder sig av flera leverantörer i ett projekt förra året. Det vill nu Microsoft att de amerikanska myndigheterna ska fortsätta med. För bolaget är molnverksamheten en avgörande faktor för intäkterna, då verksamheten står för ungefär hälften av dess totala försäljning.

Amazon har kommenterat lobbysamarbetet och kallar det för en "egennyttig kampanj som skulle kunna leda till att kunderna tvingas använda sämre teknik".

"Kunder inom den offentliga sektorn bör ha frihet och flexibilitet att bestämma hur de ska få säkra, tillförlitliga och kostnadseffektiva molntjänster och programvara - från den eller de leverantörer som de väljer - utan krav eller orättvisa begränsningar för programvarulicenser", uppger en talesman för företaget.

E-handelsjätten Amazon hade i fjol en andel om 47 procent av alla beställningar kring molntjänster från den offentliga sektorn i USA och Kanada. Samma siffra för Microsoft låg på cirka 28 procent, enligt undersökningsföretaget Gartner.

https://www.wsj.com/articles/microsoft-asks-google-oracle-to-help-crimp-amazons-u-s-government-cloud-leadership-11658926801

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt