Nyhet

Microstrategys

Microstrategys vd lämnar sin roll efter drygt 30 år - blir ordförande

Michael Saylor kommer lämna sin roll som vd för teknikbolaget Microstrategy efter 33 år på posten. Han ska istället ta över ordförandeskapet i styrelsen, framgår det av ett pressmeddelande.

Sedan företaget grundades 1989 har Taylor haft rollen som vd, men fanan kommer nu istället lämnas över till tidigare ordföranden Phong Le. Åtgärden förklaras göra bolaget bättre rustat för att åta sig sin strategi - att köpa bitcoin samt förbättra verksamheten kring programvara och molnbaserade tjänster.

Tillkännagivandet kommer i samband med företagets kvartalsrapport som visade på en intäktsminskning jämfört med samma period förra året. Microstrategy meddelade även att de tvingas göra en nedskrivning om 918 miljoner dollar till följd av ett minskat värde på sina digitala tillgångar.

Företaget har sedan tidigare investerat tungt i bitcoin och använt kryptovalutan som säkerhet för lån. Aktien har rasat nästan 50 procent hittills i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt