Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Minskad

Minskad omsättning för SHT som vänder till förlust

Teknikbolaget SHT Smart High-Tech redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk till 0,28 miljoner kronor (2,4).

"Omsättningsminskningen är en följd av variationer av efterfrågan och leveranser mellan kvartalen då leveranserna i huvudsak sker till sydostasien i dagsläget", skriver bolaget.

Rörelseresultatet blev -6,9 miljoner kronor (0,19).

Resultatet efter skatt blev -6,8 miljoner kronor (0,19).

Resultat per aktie hamnade på -0,51 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,7 miljoner kronor (-2,1).

"Dessa tre orders som vi fick direkt efter vår semester visar att det finns ett stort intresse för våra produkter i Europa och USA vilket gör att det känns helt rätt av oss att bygga upp en högteknologisk elektronikkomponenttillverkning även i Göteborg, trots att en väldigt stor del av marknaden ligger i USA, Kina och Sydostasien", menar han.

SHT, MkrQ2-2022Q2-2021
Nettoomsättning0,282,4
Rörelseresultat-6,90,19
Rörelsemarginal7,9%
Nettoresultat-6,80,19
Resultat per aktie, kronor-0,51-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,7-2,1


http://media.finwire.com/media/FWS00797AD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SHT Smart High-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SHT Smart High-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt