Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna expanderar i Storbritannien genom ny fabrik

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna expanderar i Storbritannien genom att öppna en fabrik som kommer tillverka vaccinet mRNA. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med den brittiska regeringen och Vaccine Taskforce med detta nya mRNA Innovation and Technology Center i Storbritannien. Storbritannien har etablerat ett life science- och forskningssamhälle i världsklass. Vi är engagerade i den globala folkhälsan, och eftersom vi fortsätter att expandera internationellt är vi glada över att kunna ta lokal mRNA-tillverkning till Storbritannien. Vi ser fram emot att etablera vår FoU-verksamhet och kapacitet i landet", säger Stéphane Bancel, vdf ör Moderna.

Den nya fabriken kommer även inkludera ett forskningscenter som kommer utveckla vacciner med flera olika användningsområden, inklusive vacciner för covid-19.

Byggnationen av anläggningen förväntas påbörjas redan i år. De första vaccinen ska produceras under 2025.

Expansionen görs i samarbete med den brittiska regeringen. Fabriken kommer även kunna användas i nödlägen av den brittiska regeringen när landet ställs inför snabba pandemiutbrott.

Den brittiska regeringen har även köpt 60 miljoner vaccindoser för covid-19 av Moderna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.