Moderna ligger efter i vaccinutrullningen efter leveransproblem - men upprepar helårsmål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna ligger efter i vaccinutrullningen efter leveransproblem - men upprepar helårsmål

Moderna

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna ligger efter i utrullningen av boosterdoser mot covid-19 i USA, samtidigt som Pfizer/Biontech levererar för fullt. Det meddelar en federal hälsomyndighet, skriver Seeking Alpha.

Myndigheten uppger att landets regering tillgängliggjort 25 miljoner doser doser av uppdaterade covid-19-boosters, främst från Pfizer/Biontech.

Vidare har apotekshandlarna Walgreens Boots Alliance och CVS Health Corp sagt att de statliga leveranserna av Modernas uppdaterade vaccin var begränsade, skriver Seeking Alpha.

Moderna förväntar sig att försörjningsbegränsningarna kommer att lösas under kommande dagar och att man kommer att nå målet om att leverera 70 miljoner doser av sitt uppdaterade vaccin till årsskiftet.

Häromdagen föll många vaccinbolag efter att president Joe Biden fastslagit i det klassiska tv-programmet 60 Minutes att pandemin är över.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.