Nyhet

Mofast

Mofast minskade förvaltningsresultatet under första kvartalet - nettovinsten steg rejält

Fastighetsbolaget Mofast redovisar ett lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna och nettoresultatet växte rejält varav det senare med stöd av orealiserade värdeförändringar.

Hyresintäkterna uppgick till 28,4 miljoner kronor (24,9), en ökning med 14,1 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 17,1 miljoner kronor (16,8), en ökning med 1,8 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till -0,4 miljoner kronor (2,9), en minskning med procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 81 miljoner kronor (4,7). Orealiserade värdeförändringar ingår med 92,2 miljoner kronor (1,8). Resultatet efter skatt blev 55 miljoner kronor (2,8). Resultat per aktie hamnade på 7,28 kronor (2,94). I utdelning föreslås 4 kronor per aktie.

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 135,11 kronor (107,36).

"Under 2021 har Mofast utvecklats på ett väldigt positivt sätt. Vi har under året via ett par förvärv fått en tydlig huvudägare i Anders Ivarsson AB som tillsammans med styrelsen satt nya mål för bolaget som innebär en högre förvärvs- och utvecklingstakt", skriver vd Dan Törnsten i rapporten.

Han fortsätter med att peka på att bolaget gjort en rad förvärv.

"Vi har breddat verksamheten från samhällsfastigheter till att även innehålla bostäder i attraktiva lägen. Under året har tre bostadsportföljer förvärvats för motsvarande 1,9 miljarder kronor, varav fastigheter till ett värde om 407 miljoner kronor har tillträtts under 2021. Efter kvartalets utgång har ytterligare två bostadsportföljer tillträtts (Uppsala, Örebro, Globen samt Södertälje) till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,5 miljarder kronor.".

Mofasts fastighetsvärde per den 25 februari 2022 uppgår till 3,7 miljarder kronor.


Mofast, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Hyresintäkter28,424,914,1%
Driftöverskott17,116,81,8%
Förvaltningsresultat-0,42,9
Resultat före skatt814,71 623,4%
Nettoresultat552,81 864,3%
Resultat per aktie, kronor7,282,94147,6%
Substansvärde, EPRA NAV, per aktie, kronor135,11107,3625,8%
Utdelning per aktie, kronor4


http://media.finwire.com/media/FWS006FA58-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mofast

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mofast

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt