Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Möjligt att Aros Bostadsutveckling behåller hyresrätter under egen förvaltning - vd

Aros Bostadsutveckling presenterade under morgonen vid Aktiespararnas småbolagsdag i Stockholm. Efter presentationen fick vd Magnus Andersson och finanschefen Ken Wendelin en rad frågor, däribland om det tuffare klimatet kan innebära att bolaget viktar över till hyresrätter från bostadsrätter.

"Det kan det absolut göra. Nu har vi sett en otroligt stark efterfrågan på hyresrätter, vi kan som vi sa i fredags sälja de här projektfastigheterna till princip högre pris än vad vi kan göra med bostadsrätter. Den möjligheten finns ju alltid kvar. Sen har vi, som vi sagt i affärsplanen, möjlighet att genomföra hyresrätter för egen förvaltning, alltså att vi behåller fastigheter", förklarar den verkställande direktören och tydliggör att bolaget aldrig gjort så tidigare. "Det ligger nog i farans riktning att vi gör det istället."

Presentationen kan ses i helhet via länken nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=lMfiP8nsqW8&ab_channel=Aktiespararna

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt