Monivent tar in 14,8 miljoner kronor genom nyemission - genomför också en riktad emission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Monivent tar in 14,8 miljoner kronor genom nyemission - genomför också en riktad emission

Medicinteknikbolaget Monivent stärker kassan genom att genomföra en företrädesemission och en riktad emission. Företrädesemissionen skall stärka kassan med 14,8 miljoner kronor medan den riktade emissionen ger 1,6 miljoner kronor.

Monivent kommer också att släppa sina siffror för det tredje kvartalet tidigare än planerat.

Företrädesemissionen består av units som dels ger rätt att teckna i emissionen men även ger teckningsoptioner. Företrädesemissionen omfattas till cirka 59 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Om teckningsoptionerna också utnyttjas kan företaget tillföras ytterligare cirka 8,5 miljoner kronor.

En aktie ger en uniträtt. Åtta uniträtter ger rätt att teckna en unit för 15,60 kronor. Den uniten innehåller sedan tre aktier och en teckningsoption. Det ger en kurs om 5,20 kronor per aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningsoptionen kan sedan utnyttjas från den 19 maj nästa år till den 1 juni samma år.

Företrädesemissionen genomförs bland annat i syfte att öka bolagets expansion och marknadsetablering. Detta skall i sin tur signifikant öka bolagets försäljning, samt introducera produkten Neo100 för kliniskt bruk på ytterligare marknader.

Den riktade emissionen om 1,6 miljoner kronor, som också innehåller teckningsoptioner, kommer att riktas till ett fåtal externa investerare.

Styrelsen avser att kalla till en extra stämma den 1 november för att klubba emissionen. Rapporten för det tredje kvartalet kommer att släppas den 7 november.

Enligt en preliminär tidsplan är sista dagen inklusive rätt att delta i nyemissionen den 2 november. Teckningsperiod blir 7-22 november.

Aqurat Fondkommission agerar emissionsinstitut .

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Monivent

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Monivent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt