Morgan Stanley: Microsoft och Sony bland de största vinnarna på AI - BN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Morgan Stanley: Microsoft och Sony bland de största vinnarna på AI - BN

Morgan

Morgan Stanley har pekat ut Microsofts Xbox och Sonys Playstation bland de spelplattformar att gynnas mest av AI-acceptansen inom spelbranschen. Det framgår av en analys, rapporterar Bloomberg News.

Det påpekas att nya AI-verktyg kommer att ändra hur spel görs, och reducera kostnaden för AAA-titlar (blockbusterspel) med upp till 15 procent. Det innebär att bolagen kan fokusera mer på att addera värde.

Bland de plattformar som också borde gynnas nämns Unity Software, Unreal Engine, Roblox, Netease och Tencent. Motsvarande lista för stora AAA-utgivare inkluderar Take-Two, EA, Ubisoft, CD Projekt, Square Enix, Nexon, Konami, Krafton, NCSoft och Sea-ägda Garena.

Nintendo utpekas som ett av bolagen som har en låg uppsida från AI men också möter en låg risk från den banbrytande tekniken.

Mindre spelutgivare kommer att dra minst nytta av AI och kommer att vara mer utsatta för konkurrens och sänkta inträdesbarriärer. Playtika, SciPlay och Netmarble listas i den kategorin.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.