Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Morgan

Morgan Stanley sänker riktkurser för Li Auto och Xpeng - BN

Investmentbanken Morgan Stanley har sänkt sina riktkurser för de kinesiska biltillverkaren Li Auto och Xpeng samt sänker estimat för bolagen, rapporterar Bloomberg News.

Li Autos nya riktkurs ligger på 137 hongkongdollar medan Xpengs är på 71.

Samtidigt sätter Morgan Stanley en riktkurs på 192 hongkongdollar för Nio.

"Vi anser att det är rimligt att anta att marknadssentimentet och den finansiella styrkan för EV-startupföretagens verksamhet samt orderstocken kommer att påverkas något av den svaga tillväxten i Kina med restriktioner för personlig rörlighet och avbrott i leveranskedjan", skriver Morgan Stanley i en kommentar.

Banken sänker även sina leveransestimat för de tre bolagen till 130 000-150 000 för 2022 och till 260 000-280 000 för 2023.

Även förväntningarna på bruttomarginalen sänk med 0,2-2 procentenheter på grund av aggressivare priskonkurrens i Kina.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt