Move About föreslår flera finansieringsåtgärder inklusive företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Move About föreslår flera finansieringsåtgärder inklusive företrädesemission

Bilpoolsbolaget Move About föreslås genomföra flera finansieringsåtgärder. Däribland en företrädesemission av units på 35,1 miljoner kronor, en riktad kvittningsemission på 12,3 miljoner kronor samt refinansiering av befintliga lån om 13 miljoner kronor. Det framgår av pressmeddelanden.

Aktieägarna Rebelijo och E. Nordenfelt, som representerar 13,8 procent av aktierna i bolaget står bakom förslaget att genomföra företrädesemissionen som är säkrad till 70 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma som hålls i Göteborg den 23 januari 2023.

Villkoren innebär att en aktie ger en uniträtt. En uniträtt ger rätt att teckna en unit för 1,30 kronor. Varje unit består av två nyemitterade aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO2. Emissionsvillkoren motsvarar därmed 2:1 till teckningskursen 65 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 26 januari och aktien handlas exklusive uniträtt den 27 januari. Teckningstiden löper från 1 februari till 15 februari och handel med uniträtter sker den 1 februari till 10 februari.

Den riktade kvittningsemissionen på 12,3 miljoner kronor som tecknas av konvertibelinnehavare och långivare innebär att bolaget minskar utestående lån med motsvarande belopp. Villkoren i den riktade emissionen är motsvarande som i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen motiveras av att Move About bedömer att det ställs krav på förstärkning av bolagets balansräkning i syfte att växa fordonsflottan med ökade leasingramar. Därmed bedöms det befintliga rörelsekapitalet inte vara tillräckligt för bolagets behov under de kommande tolv månaderna.

Move About har även avtalat med avtalat med Formue Nord Fokus om en refinansiering av befintliga lån om 13 miljoner kronor, enligt ett separat pressmeddelande.

Delar av det utestående lån om 17 miljoner kronor, exklusive upplupen ränta, som upptogs den 22 juli, ska återbetalas med emissionslikviden från den aviserade företrädesemission. Resterande andel av utestående lån till Formue Nord Fokus om 13 miljoner kronor ska därmed refinansieras.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Move About

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Move About

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt