Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Musk

Musk kunde sålt Spacex-aktier för att finansiera utköp av Tesla 2018

Elon Musk hade kunnat sälja aktier i sitt rymdbolag Spacex för att köpa ut Tesla från börsen 2018. Det uppgav han vid ett vittnesmål i en federal domstol, rapporterar CNBC.

Musks har stämts av investerare för att ha ljugit om att ha säkrat finansieringen för att köpa ut Tesla. Musk gav detta uttalande baserat på en muntlig överenskommelse med Saudiarabiens förmögenhetsfond, men affären realiserades aldrig. Under tiden svängde Tesla-aktien vilt på börsen och många investerare som åkte på smäll har valt att ta honom till domstol över detta.

Musk sade under ed att försäljningen av Spacex-aktier hade betytt att själva finansieringen var säkrad.

“Det är inte så att jag vill sälja Spacex-aktier, men jag kunde ha gjort det, och om du tittar på Twitter-transaktionen så är det vad jag gjorde. Jag sålde Tesla-aktier för att slutföra Twitter-transaktionen. Och jag skulle ha gjort samma sak här”, sade Musk.

https://www.cnbc.com/2023/01/23/elon-musk-says-he-would-have-sold-spacex-stock-to-take-tesla-private.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.