Nyhet

Nel

Nel tar sin största order hittills - uppskattas till minst 45 miljoner euro

Norska vätgasbolaget Nels dotterföretag Nel Hydrogen Electrolyser har erhållit sin största order någonsin då en amerikansk kund lagt en beställning om 200 megawatt elektrolyserutrustning för industriell användning. Ordervärdet uppskattas till över 45 miljoner euro, framgår det av ett pressmeddelande.

Vem kunden är framgår inte men det uppges att aktören har ett 20-årigt PPA-avtal med lokala parter för köp av el.

"Vi är verkligen glada över att kunna tillkännage Nels största inköpsorder hittills. Det här projektet kommer visa upp vår storskaliga leverans- och genomförandekapacitet samt bli en värdefull referens för framtida storskaliga kontrakt. Det kommer även ha en betydande, positiv inverkan på Nels ekonomi, produkt- och produktionskostnader för elektrolysatorer, teknikutveckling och uppskalningsplaner", kommenterar företagets vd Håkon Volldal.

Produktion och leverans väntas ske från februari nästa år till och med mitten av 2024. I avvaktan på en pågående teknisk studie kan även leveranserna till kunden komma att öka, framgår det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NEL

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NEL

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt