Niklas Nordström får nytt toppjobb av regeringen, trots bakgrund från misslyckade börsbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Niklas Nordström får nytt toppjobb av regeringen, trots bakgrund från misslyckade börsbolag

Sveriges nya gröna industrisamordnare Niklas Nordström är ordförande för en havererad assistanskoncern. Så sent som i förra veckan lämnade han över ordförandeklubban i ett kollapsat börsbolag med miljonskulder hos Kronofogden, visar Affärsvärldens CV-granskning.

På torsdagen kom beskedet att regeringen utser PR-konsulten Niklas Nordström, tidigare SSU-ordförande och socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå, till ny industrisamordnare.

Niklas Nordström har också en bakgrund från flera konkursade assistansbolag och mer nyligen som styrelseordförande för Bellpal. Teknikbolaget har över 6 000 aktieägare och miljonskulder hos Kronofogden som tornat upp sig under Niklas Nordströms tid vid rodret. Nordström lämnade rollen som ordförande för det noterade Bellpal Holding och dotterbolaget Bellpal så sent som i förra veckan, den 4 juni.

Bellpals aktie har varit stoppad för handel på marknadsplatsen NGM det senaste halvåret på grund av oklarheter kring en affär där verksamheten skulle säljas till en amerikansk spelare.

Affärsvärlden har också noterat de många personkopplingarna mellan Bellpal och den havererade assistanskoncernen Curira, som fick sina tillstånd indragna av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, 2022. Flera bolag inom koncernen där Niklas Nordström hade suttit i styrelsen gick i konkurs. Niklas Nordström är fortfarande ordförande för Curira.

Curira avnoterades från Nordic SME i augusti 2022. Bellpals aktie har samtidigt varit handelsstoppad sedan den 1 december i fjol.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BellPal Holding

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BellPal Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt