Nyhet

Nio

Nio höjer priset för sin modell ET7 som en konsekvens av stigande råvarupriser

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio höjer priset för sin modell ET7 med 10 000 renminbi. Det skriver sajten Cnevpost.

Standardmodellen för ET7 kommer ha ett startpris på 458 000 renminbi medan pioneer-versionen landar på 536 000 renminbi. De nya priserna gäller från och med den 23 maj och kommer efter att de globala priserna på råvaror har ökat.

Kunder som har lämnat en deposition innan den 22 maj i år kommer inte bli berörda av de höjda priserna.

Nio annonserade förra månaden prishöjningar på flera av sina fordon, men ET7:an lämnades då oförändrad.

Flera stora elbilstillverkare som Tesla och XPeng Motors har höjt sina priser sedan mars månad i år, efter att priserna på råvaror stigit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nio Inc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nio Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt