Nyhet

Nordic

Nordic Lights handlas i linje med teckningskursen i premiärhandeln i Helsingfors

Finska belysningsbolaget Nordic Lights började i dag den 5 juli att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Aktien handlas med kortnamnet NORDLIG.

Teckningskursen var 5,02 euro per aktie och anställda i bolaget fick teckna aktier för 4,52 euro per aktie. Bolaget emitterade 3,02 miljoner nya aktier och det såldes även 3,89 miljoner befintliga aktier. Nordic Lights tillförs 15,1 miljoner euro före emissionskostnader och bolaget får 950 aktieägare.

Ankarinvesterare är Swedbank Robur Fonder, Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company, Thomasset, S-Pankki Fenno Osake and Julius Tallberg.

Nordic Lights hade 2021 en nettoomsättning på 66,3 miljoner euro. Rörelseresultatet var 5,3 miljoner euro och det justerade ebita-resultatet 8,9 miljoner.

Aktien har hittills i dag handlats till 5,10 euro som högst betalt och 5,02 euro som lägst betalt. Klockan 10.25 var senast betalt 5,02 euro, vilket är i linje med teckningskursen på 5,02 euro. Aktier för 31 miljoner euro har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 20,96 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 105 miljoner euro räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt