Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norrlandsfonden investerar ytterligare 5,5 miljoner kronor i Copperstone Resources via konvertibelt skuldebrev

Norrlandsfonden kommer att investera ytterligare 5,5 miljoner kronor i Copperstone Resources genom ett konvertibelt skuldebrev. Det framgår av ett pressmeddelande.

Norrlandsfonden har sedan tidigare ett låneavtal kopplat till nyemissioner med Copperstone. Nu har fonden rätt, men inte skyldighet att investera i bolaget. Lånet har en räntekostnad om 3-månaders Stibor-ränta (just nu 0,47 procent) plus 5 procent - och detta med kvartalsvisa ränteutbetalningar.

Norrlandsfonden är berett att konvertera delar, eller hela, beloppet fram till den 30 april 2027 till ett konverteringspris om 1,54 kronor aktien.

Vid full konvertering av det konvertibla skuldebrev skulle Norrlandsfonden erhålla
3 571 428 aktier i Copperstone, motsvarande 0,3 procents utspädning för befintliga aktieägare.

- Vi är väldigt glada och stolta att Norrlandsfonden ännu en gång har beslutat att investera i Copperstone och rörelsekapitalet kommer lägligt inte minst mot bakgrund av att vissa infrastrukturinvesteringar närmar sig, kommenterar Copperstones vd Anna Tyni.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Copperstone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Copperstone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt