Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Northgold

Northgold klättrar 38 procent i premiärhandeln på First North

Guldprospekteringsbolaget Northgold började i dag den 24 mars att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet NG.

Northgold är ett svenskt bolag som grundades 2020. Bolaget har prospekteringsrättigheter för ett antal området inom Mellersta Österbottens guldbälte i Finland, inklusive projekten Kopsa och Kiimala Trend, som bägge innehåller mineraltillgångar.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget tecknades till 91,1 procent. Teckningskursen var 11,60 kronor per aktie och bolaget tillfördes 39,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Aktien har hittills i dag handlats till 19,996 kronor som högst betalt och 14,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 16,012 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 38 procent jämfört med teckningskursen på 11,60 kronor. Aktier för 231 000 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 10,52 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 168 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Northgold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Northgold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt