Nyhet

Norwegian ökade antalet passagerare i februari

Norwegian ökade antalet passagerare med 948 procent till 643 089 i februari, jämfört med samma månad året innan. Månaden före var tillväxten 759 procent till 637 376 passagerare.

Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade flygbolaget med 1 958 procent under månaden (1 640).

Kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 864 procent i februari (795).

Kabinfaktorn uppgick till 81,3 procent i februari (69,7).

– Februari brukar vara en månad med lägre reseaktivitet, men ändå är antalet resenärer stabilt från och med januari. Vi är särskilt nöjda med att våra flygplan har en beläggningsgrad på över 81 procent. När samhället öppnade upp igen märkte vi direkt en ökad efterfrågan på flygresor. Vi kommer att ha ett omfattande sommarprogram i år för att möta efterfrågan från många som vill ut och resa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegianfebruari, 2022januari, 2022
Passagerare, miljoner0,6430,637
Passagerare, förändring i procent, YY948759
RPK, förändring i procent1 9581 640
ASK, förändring i procent864795
Kabinfaktor, i procent81,369,7


http://media.finwire.com/media/FWM00700CA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Norwegian Air Shuttle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norwegian Air Shuttle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt