Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novo

Novo Nordisk rasar efter att försäljning av fetmaläkemedel uppvisat svagheter - BN

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk föll med över 9 procent under den sena onsdagshandeln på Köpenhamnsbörsen efter att försäljningen av läkemedlet Wegovy mot fetma inte nått upp till förväntningarna under det andra kvartalet. Det rapporterar Bloomberg News.

Rapporten från läkemedelsjätten visade annars på både en ökad omsättning och vinst under perioden. Samtidigt skruvade man även upp helårsprognosen för det innevarande året.

Wegovy, som uppges hjälpa patienter att förlora i genomsnitt 15 procent av sin kroppsvikt, har under kvartalet stött på olika produktionsproblem - vilket lett till försämrade intäkter. Marknaden verkar nu ta fasta på situationen och handlar ner aktien.

Försäljningen av Wegovy landade på 1 181 miljoner danska kronor under andra kvartalet. Väntat var runt 1 500 miljoner enligt Bloomberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novo Nordisk

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novo Nordisk

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt