Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novo Nordisk stämmer Teva för patent kopplade till läkemedlet Saxenda - Børsen

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk har stämt israeliska generikajätten Teva i USA för patentintrång kopplade till dess läkemedel Saxenda. Det enligt danska ekonomitidningen Børsen som hänvisar till inskickade dokument.

Stämningen kommer efter att Teva ansökt hos amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om godkännande för ett läkemedel. Enligt Novo utgör det läkemedlet ett intrång på så mycket som 17 immateriella rättigheter, inklusive patenträtten för Saxenda som löper ut 2023. Novo vill därför att Teva förbjuds att lansera en kopia tills alla patent löpt ut.

Teva tillbakavisar att man har gjort något fel.

Saxenda drog in över 5 miljarder danska kronor till Novo Nordisk under 2020. Därmed riskerar bolaget att bli av med en del av denna intäktskaka med en kopia från Teva.

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/novo-nordisk-sagsoger-teva-for-milliardstort-kopiforsog

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt