Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nya regler vid parkering av elsparkcyklar

Från den 1 september kommer nya regler angående parkering av elsparkcyklar. Det bekräftas nu av regeringen.

Svenska Voi är en av många aktörer på marknaden som påverkas av de nya reglerna. Tidigare har mängder av svåra olyckor, fyllekörning och framförallt hur sparkcyklarna dumpats på gator och vattendrag utan hänsyn rapporterats, skrev Aftonbladet tidigare i en artikel.

De nya reglerna för parkering innebär att de endast får parkera vid cykelställ eller annan uppställningsplats. Om sparkcyklarna fortsatt parkeras på gång- och cykelbanor har polis möjlighet att forsla bort dem, elsparkcykelföretagen får då betala för förflyttningen.

Kommunerna ska kunna meddela lokala undantag från förbudet. Huvudregeln är att fordonen ska flyttas till särskild uppställningsplats.

"Man kan inte basera en affärsmodell på nedskräpning, det håller inte i Sverige i dag," säger infrastrukturministern Tomas Eneroth.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.