Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ökade mineraltillgångar i Dannemora enligt uppdatering

Grängesberg Exploration (Grangex) har ökat sina kända och indikerade mineraltillgångar i Dannemora med 990 kton till 29 176 kton, med en järnhalt om 36,6 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdateringen har utförts av det oberoende konsultbolaget GeoVista. De antagna mineraltillgångarna har samtidigt stigit med 125 kton till 5 948 kton med en 33,3 procentig järnhalt.

Resultatet förklaras ge nya förutsättningar till att anrika råmalm med lägre järnhalter än vad som varit möjligt under tidigare produktionsperioder i området. Totalt har cirka 18 000 meter borrkärnor karterats och provtagits, vilket motsvarar ungefär 50 procent av de intressanta borrkärnor som identifierats.

"Resultatet av genomgången av borrkärnorna är en stor framgång och är ett mycket bra exempel på kostnadseffektiv projektutveckling samt på hur den samlade kompetensen i vår projektgrupp på ett betydande sätt successivt skapar mervärden för Grangex", kommenterar vd Christer Lindqvist.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Grängesberg

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Grängesberg

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt