Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Omikronvarianten

Omikronvarianten XBB är nu dominerande i USA

Omikronvarianten XBB är nu dominerande i USA efter att ha konkurrerat ut systerstammarna BQ.1.1 och BQ.1. Det visar amerikanska folkhälsomyndigheten CDC:s senaste uppskattningar, skriver Seeking Alpha.

Nyligen genomförda studier har visat att de uppdaterade covid-19-boosterdoserna mot BA.4- och BA.5-stammar fungerar dåligt mot BQ.1.1, med ännu svagare antikroppssvar mot XBB.

Mot denna bakgrund planerar amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att sammankalla en grupp experter för att diskutera hur man bör uppdatera för närvarande tillgängliga covid-19-vacciner för att möta det snabbt föränderliga viruset.

Pfizer/Biontech, Moderna, Johnson & Johnson och Novavax är några som har utvecklat vacciner mot covid-19. Utöver det har Pfizer och Merck (MSD) utvecklat behandlingar mot viruset.

Därutöver har Astra Zeneca har utvecklat behandlingen Evusheld som ger långvarigt skydd mot covid-19. Läkemedlet ges bland annat till personer som av något skäl inte får en tillräcklig skyddseffekt av vaccinering. FDA har tidigare varnat för att Evusheld verkar ha sämre effekt mot omikronvarianter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.