Nyhet

Omvärdering

Omvärdering gjorde att Africa Energy vände till vinst i Q4

Oljebolaget Africa Energy vände till en nettovinst i det fjärde kvartalet jämfört med året innan. Bolaget har inga intäkter.

Resultatet efter skatt blev 25,2 miljoner dollar (-0,7), och per aktie 0,02 dollar (0,0). Den rejäla förbättringen beror på en icke-kassaflödespåverkande vinst på 27,1 miljoner dollar från omvärderingen av finansiella tillgångar under fjärde kvartalet. Omvärderingen avser bolagets investering i Block 11B/12B offshore Sydafrika och beror på ökade antaganden kring råvarupriser.

Likvida medel uppgick till 10,9 miljoner dollar (19,6).


Africa Energy, MUSDQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoresultat25,2-0,7
Resultat per aktie, USD0,020,0
Likvida medel10,919,6-44,4%


http://media.finwire.com/media/FWS0071334-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt