Oncozenge omformulerar produktkandidaten - tittar på kompletterande verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oncozenge omformulerar produktkandidaten - tittar på kompletterande verksamhet

Forskningsbolaget Oncozenge inleder ett arbete med att omformulera produktkandidaten BupiZenge. Företaget har sedan tidigare beslutat att avsluta en klinisk studie för kandidaten på grund av "en potentiell säkerhetsrisk vid avsedd doseringsfrekvens och behandlingstid".

Styrelsen har också efter samtal med huvudägaren beslutat sig för att genomföra en strategisk översyn med målsättningen att inkorporera kompletterande verksamhet till Oncozenge. I och med detta kommer stämman att hållas först den 30 juni, istället för ursprungliga 23 maj.

Omarbetningen av BupiZenge kommer att innebära lägre tablettstyrka och ett alternativt smakämne. Kostnaden uppges vara förhållandevis begränsad, men bolaget tappar tid.

"Vi bedömer att en fortsatt klinisk utveckling av BupiZenge med nuvarande formulering inte utgör en framkomlig väg för bolaget", säger Paul de Potocki, vd för Oncozenge, i en kommentar.

"Vi påbörjar nu ett arbete för att ta fram en ny formulering av BupiZenge som har god säkerhetsmarginal och ett myndighetsgodkänt smakämne. Även om detta naturligtvis innebär ett betydande steg tillbaka i vår tidsplanering, är vårt mål att generera ny IP som ett resultat av detta arbete, och det är vår övertygelse att denna strategi utgör den bästa möjliga vägen framåt för att generera värde från projektet", fortsätter han.

Förutsatt att man når nya IP-rättigheter, når regulatoriska krav och en ny formulering bedömer bolaget att projektet fortsatt kan vara intressant för en licenstagare eller förvärv, även före en fas III-studie.

"Oncozenge styrelse kommer att inleda en formell process för att inkorporera ny verksamhet i bolaget", säger Anna Ljung, styrelseordförande för bolaget.

"Oncozenge är ett börsnoterat bolag med goda finanser och vi bedömer det som gynnsamt om vi kan tillföra ytterligare projekt eller verksamhet till bolaget. Vår målsättning är att inom några månader kunna presentera en strukturaffär för Oncozenge aktieägare att ta ställning till", fortsätter hon.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om OncoZenge

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien OncoZenge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt