Nyhet

Opticept

Opticept säkrar kredit på 55 miljoner kronor - ska finansiera fortsatt tillväxt

Livsmedelsteknikbolaget Opticept meddelar att Modelio Equity ställer ut en kreditram om 55 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med krediten är att skapa utrymme för tillväxt. Opticept är just nu i en tillväxtfas och behöver bland annat producera ett antal maskiner för att möta den förväntade efterfrågan, uppger bolaget.

Kreditramen om totalt 55 miljoner kronor betalas ut av Modelio till Opticept i trancher. En första tranch om totalt 25 miljoner kronor ska betalas ut senast den 15 augusti i år. Därefter ska Opticept kunna kalla på kreditramens återstående volym (upp till 30 miljoner) i ytterligare tre trancher om 10 miljoner kronor vardera från och med den 15 oktober.

Kreditramen löper till, och ska vara fullt återbetald senast 15 augusti 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt