Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Orderhero

Orderhero har ansökt om rekonstruktion som blivit avslagen - ny ansökan ska skickas in

Orderheros styrelse och majoritetsägare har enats om att en rekonstruktion är den rätta vägen framåt för att säkra verksamhetens framtid. Den första ansökan om rekonstruktion blev dock nekad och Orderhero förbereder nu en ny som ska skickas in. Det framgår av ett pressmeddelande.

1 augusti trädde en ny lag om företagsrekonstruktion i kraft. Orderhero blir det första bolaget i Sverige som ansöker om rekonstruktion enligt den nya lagen.

Domstolen ansåg att Orderhero i sin första ansökan inte tillräckligt redovisat hur verksamhetens livskraft ska säkras. Det finns ingen praxis överhuvudtaget på hur den nya lagen ska tolkas och vilka krav som ställs på en ansökan. Orderhero kommer skicka in en ny ansökan där livskraftsfrågan utvecklats.

I och med det skjuts börsplanerna upp på obestämd tid, skriver bolaget. Orderhero var under våren aktuella för en notering på Nasdaq First North.

Bolaget kommer vidare jobba aktivt med att ta in ledamöter som kan tillgodose bolagets behov i nuvarande skede.

Bolaget är från och med 11 juli med på Skatteverkets lista av tillverkardeklarerade kassaregister.

"Vi har lyckats bygga ett av branschens starkaste varumärken inom segmentet och det kommer vi att förvalta väl. Vi står inför en fullspäckad och händelserik höst med aktiviteter som även kommer göra att blir det enklare för oss att växa med antalet kunder framöver", säger grundaren och styrelseordförande Aleksandar Goga.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Orderhero

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Orderhero

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt