Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Outokumpu strävar efter att förbättra energieffektivitet under 2023 och 2024

Finländska tillverkaren av rostfritt stål Outokumpu har beslutat sig för att öka fokus på att arbeta mer energieffektivt givet den europeiska energikrisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hittills har målet varit att förbättra energieffektiviteten med 0,5 procent per år. Nu ändras det till att förbättras med 8 procent i hela koncernen fram till slutet av 2024.

Åtgärderna skulle motsvara en energibesparing på cirka 600 000 MWh. Investeringarna påverkar ej bolagets investeringsram om 600 miljoner euro.

"Den europeiska energikrisen har skapat en turbulent verksamhetsmiljö. För att hantera osäkerheten har vi beslutat att vidta omedelbara åtgärder för vår egen energieffektivitet. Det innebär att vi kommer att prioritera investeringar för att förbättra vår energieffektivitet och även öka de relaterade årliga kapitalutgifterna med 20 miljoner euro under 2023 och 2024", säger Outokumpus teknikchef Stefan Erdmann.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt