Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Outokumpu strävar efter att förbättra energieffektivitet under 2023 och 2024

Finländska tillverkaren av rostfritt stål Outokumpu har beslutat sig för att öka fokus på att arbeta mer energieffektivt givet den europeiska energikrisen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hittills har målet varit att förbättra energieffektiviteten med 0,5 procent per år. Nu ändras det till att förbättras med 8 procent i hela koncernen fram till slutet av 2024.

Åtgärderna skulle motsvara en energibesparing på cirka 600 000 MWh. Investeringarna påverkar ej bolagets investeringsram om 600 miljoner euro.

"Den europeiska energikrisen har skapat en turbulent verksamhetsmiljö. För att hantera osäkerheten har vi beslutat att vidta omedelbara åtgärder för vår egen energieffektivitet. Det innebär att vi kommer att prioritera investeringar för att förbättra vår energieffektivitet och även öka de relaterade årliga kapitalutgifterna med 20 miljoner euro under 2023 och 2024", säger Outokumpus teknikchef Stefan Erdmann.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt