Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pagero

Pagero ingår nytt finansieringsavtal för att finansiera Tungsten-förvärvet

Affärsnätverksbolaget Pagero Group ingår ett nytt finansieringsavtal för att för att finansiera det föreslagna förvärvet av Tungsten Corporation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pagero Group har emitterat seniora säkerställda obligationer om 750 miljoner kronor med rörlig ränta. Detta ersätter tidigare primära bankfinansiering. Medlen kommer användas till Pageros kontanterbjudande på samtliga och framtida stamaktier i Tungsten.

Finansieringen innebär också att Pagero har möjlighet att emittera ytterligare obligationer om 750 miljoner kronor, något som kan användas till potentiella framtida förvärv och allmänna företagsändamål.

Obligationerna löper med en årlig räntesats motsvarande summan av Stibor (1,00 procent minimum) och 6,7 procent för räkenskapsåren 2022 och 2023 och sedan 5,95 procent per år efter det. Räntan kan komma att justeras ned med 0,1 procent om vissa hållbarhetsmål som ska överkommas uppnås. Finansieringen tillhandahålles av skuldfonden Ture Invest och obligationerna förfaller till betalning i början av maj 2026.

"Vi välkomnar vår nya finansieringspartner och ett samarbete som förväntas snabbspola oss mot vår vision om att bli världens största nätverk för automatiserad och säker affärskommunikation. Detta skapar en stark finansiell grund för att lyckas med vår kommunicerade tillväxtplan såväl som för genomförandet av potentiella förvärv," säger vd Bengt Nilsson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.