Nyhet

Pagero

Pagero ingår nytt finansieringsavtal för att finansiera Tungsten-förvärvet

Affärsnätverksbolaget Pagero Group ingår ett nytt finansieringsavtal för att för att finansiera det föreslagna förvärvet av Tungsten Corporation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pagero Group har emitterat seniora säkerställda obligationer om 750 miljoner kronor med rörlig ränta. Detta ersätter tidigare primära bankfinansiering. Medlen kommer användas till Pageros kontanterbjudande på samtliga och framtida stamaktier i Tungsten.

Finansieringen innebär också att Pagero har möjlighet att emittera ytterligare obligationer om 750 miljoner kronor, något som kan användas till potentiella framtida förvärv och allmänna företagsändamål.

Obligationerna löper med en årlig räntesats motsvarande summan av Stibor (1,00 procent minimum) och 6,7 procent för räkenskapsåren 2022 och 2023 och sedan 5,95 procent per år efter det. Räntan kan komma att justeras ned med 0,1 procent om vissa hållbarhetsmål som ska överkommas uppnås. Finansieringen tillhandahålles av skuldfonden Ture Invest och obligationerna förfaller till betalning i början av maj 2026.

"Vi välkomnar vår nya finansieringspartner och ett samarbete som förväntas snabbspola oss mot vår vision om att bli världens största nätverk för automatiserad och säker affärskommunikation. Detta skapar en stark finansiell grund för att lyckas med vår kommunicerade tillväxtplan såväl som för genomförandet av potentiella förvärv," säger vd Bengt Nilsson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt