Nyhet

Paradox

Paradox vd inte nöjd trots kraftigt stigande vinst - Di

Trots den 90 procentiga vinsttillväxten under andra kvartalet är gamingbolaget Paradox vd Fredrik Wester inte nöjd, och menar att prestationen kunde ha varit bättre. Det säger han i en intervju med Dagens industri.

Morgonens rapport från Paradox visade på en ökad omsättning om 14 procent, vilket var bättre än vad analytikerna hade förväntat sig. Wester uppger dock att han hade önskat en högre försäljning för perioden, utan att vilja gå in på några säljstrategier.

”Vi är långsamt på väg åt rätt håll men vi kan mer. Det här är inget monsterkvartal på något sätt. Vi hade kunnat göra en del saker bättre", säger Wester.

Vd:n fick också frågan hur försämrade ekonomiska tider påverkat verksamheten historiskt.

"Jag har varit med i bolaget sedan 2003 och den enda riktiga recessionen som jag har upplevt var 2008/2009, vilket var positivt för oss. Jag skulle säga att en försämrad konjunktur har en ganska liten eller svagt positiv effekt för oss", menar han.

Aktien är i skrivande stund upp omkring fem procent och handlas till cirka 191 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paradox Interactive

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt