Nyhet

Pareto

Pareto höjer estimat för Kindred - upprepar köp med riktkurs 120 kronor

Pareto höjer sina prognoser för bettingbolaget Kindred efter att ha fått syna Q2-rapporten.

"Efter ett par utmanande kvartal där Kindred stått emot tuffa jämförelsetal samtidigt som man fått navigera i en bekymmersam period på sin viktigaste marknad, kom Q2 in över våra uppskattningar, vilket lämnade skäl att vara optimistisk inför comebacken under andra halvåret. Vi ökar våra estimat på bred front och upprepar både vår köprekommendation och riktkurs", skriver banken i en analys.

Aktien handlas till 6x ev/ebitda för 2023e, "med en marginal som nästan definitivt är under en normaliserad nivå på grund av flera tillväxtinvesteringar som löper samtidigt".

Banken "kämpar" för att se hur Kindred inte är ett stabilt värdecase vid sin nuvarande värdering.

I skrivande stund handlas aktien till 85,88 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt