Nyhet

Paxmans

Paxmans rörelseförlust ökade

Medicinteknikbolaget Paxman redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg till 27,9 miljoner kronor (20,9).

Ebitda-resultatet blev -2,9 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet blev -6,9 miljoner kronor (-2,4).

Resultatet efter skatt blev -6,2 miljoner kronor (-0,7) och resultat per aktie hamnade på -0,33 kronor (-0,04).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,4 miljoner kronor (-4,5).

Likvida medel uppgick till 62,0 miljoner kronor (39,7).

"Året har börjat starkt för Paxman, och inte bara när det gäller intäkter och orderbok, utan även avseende våra övriga aktiviteter såsom introduktion av nya medlemmar i vårt växande team, utvecklingen av vår nya affärsmodell i USA, nya marknader samt framsteg inom vår starka
forsknings- och utvecklingspipeline. Vi började året med en stark orderbok men på grund av förseningar i leveranskedjan och personalproblem relaterade till pandemin kunde vi inte leverera dessa beställningar i den takt vi hoppats, vilket var en besvikelse. Vårt produktions- och lagerteam har samtidigt fortsatt att visa imponerande insatser i arbetet med att säkerställa högsta möjliga kontinuitet under perioden", säger vd Richard Paxman i rapporten.

Han säger också:

"När vi nu inlett Q2 2022 har vi en ännu starkare orderbok om 162 system exklusive USA, vilket kan jämföras med 115 system i slutet av Q4 2021. För USA uppgår orderboken till 53 system till 28 nya platser. Vi upplever fortfarande vissa förseningar och högre kostnader som en följd av både pandemin och situationen i Ukraina, men vi hanterar dessa på ett effektivt sätt. Vi märker även av en viss negativ marginalpåverkan, som dock är hanterbar".

Paxman, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning27,920,9
EBITDA-2,90,4
EBITDA-marginal1,9%
Rörelseresultat-6,9-2,4
Nettoresultat-6,2-0,7
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,04
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,4-4,5
Likvida medel62,039,7


http://media.finwire.com/media/FWS0075228-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt