Penser förväntar sig en odramatisk Q4-rapport från Orexo - men sänker prognoser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Penser förväntar sig en odramatisk Q4-rapport från Orexo - men sänker prognoser

Penser

Erik Penser Bank förväntar sig att Orexos rapport för det fjärde kvartalet blir odramatisk. Det framgår av en uppdragsanalys där det motiverade värdet på 46-48 kronor upprepas.

Banken anser att det mest intressanta blir att få se de första intäkterna från samarbetet med Trinity Health, men förväntningarna på intäkterna är låga.

Estimaten för intäkterna för 2022 och 2023 sänks med 0,5 respektive 17,0 procent och för samma år sänks prognoserna för justerad ebitda med 15,3 respektive 59,6 procent.

Vidare lyfter banken fram att en ny lag har klubbats i USA som innebär att förskrivning av buprenorfin (aktiv substans i Zubsolv) kan komma att spridas till läkare i primärvården.

En annan nyhet som banken inte tycker har fått riktigt genomslag är de nyligen tecknade samarbetena kring amorphOX-plattformen.

"Avtalen styrker tidigare signaler från ledning om externt intresse för plattformen och vi skulle inte bli överraskade om bolaget kommer att teckna fler liknande avtal under året", heter det i analysen.

Främsta riskerna är den pågående legala processen med Sun Pharmaceuticals och här förväntar sig banken besked under första halvåret.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt