Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser justerar ner motiverat värde för Everysport Media

Erik Penser Bank justerar ner sitt motiverade värde för sportmediebolaget Everysport Media från 61-63 till 55-57 kronor per aktie till följd av en högre diskonteringsränta samt en justering av delvärderingarna. Det framgår av en uppdragsanalys.

Helårsomsättningen kom in i linje med bankens förväntningar, dock kom ebitda-resultatet in på 32,6 miljoner kronor, vilket var en bit lägre än bankens estimat om 39 miljoner kronor. Även rörelseresultatet kom in lägre än väntat; 2,2 miljoner kronor jämfört med estimerade 20 miljoner kronor. Avvikelsen förklaras av högre avskrivningar kopplat till padelverksamheten.

Emellertid höjer banken sina intäktsestimat med i snitt 6,5 procent över prognosperioden (fram till 2024). Detta görs för att återspegla den höga tillväxten inom både B2B- och B2C-intäkter inom Everymedia. Dock sänks estimaten för rörelseresultaten med i snitt 11 miljoner kronor per år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Everysport

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Everysport

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt