Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser justerar upp motiverat värde för Elanders till 205-215 kronor

Erik Penser Bank höjer sitt motiverade värde för Elanders till 205-215 kronor per aktie (200-210), efter att ha tagit del av tjänstebolagets stabila Q4-rapport.

"Framåtblickande multiplar har kommit ikapp vinsttrenden, men värderingen är ändå allt annat än ansträngd och vi gillar den strukturella tillväxten. Vi ser Elanders som ett av få sätt att få exponering mot förändringen av försörjningskedjorna", skriver banken i en uppdragsanalys.

Nedstängningen av delar av vägtransportverksamheten i Tyskland samt lägre köp- och säljverksamhet i Asien kommer minska omsättningen med cirka 500 miljoner kronor 2023 och ytterligare cirka 100 miljoner kronor 2024, noterar banken.

Med bakgrund av detta samt högre räntekostnad sänker banken sina EPS-estimat med 6-8 procent, men höjer samtidigt sitt motiverade värde något på grund av lägre nettoskuld.

I skrivande stund handlas aktien till 172,00 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Elanders

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Elanders

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt